Adam Nawalka rămâne selecţionerul Poloniei şi în preliminariile pentru Campionatul Mondial 2018

 
Răzvan
14 august 2016

Federaţia Poloneză de Fotbal a confirmat prelungirea contractului selecţionerului Adam Nawalka pentru campania de calificare la Campionatul Mondial 2018.Adam Nawalka
Adam Nawalka

Federaţia Poloneză de Fotbal (PZPN) a confirmat prelungirea contractului selecţionerului Adam Nawalka, astfel că tehnicianul în vârstă de 58 de ani va rămâne pe banca tehnică a echipei naţionale cel puţin până la capătul preliminariilor pentru Campionatul Mondial 2018 din Rusia. Dacă Polonia va reuşi calificarea la turneul final, contractul fostului antrenor al celor de la Jagiellonia Bialystok şi Wisla Cracovia va fi automat extins şi pe durata competiţiei decisive din Rusia.

Adam Nawalka ocupă funcţia de selecţioner al echipei naţionale a Poloniei din octombrie 2013, iar sub comanda sa reprezentativa condusă de pe teren de Robert Lewandowski a reuşit calificarea la Campionatul European 2016, unde a fost eliminată în sferturile de finală ale competiţiei, de către Portugalia, naţională care în cele din urmă avea să câştige titlul de campioană europeană. Polonia a disputat în total 30 de meciuri sub comanda lui Adam Nawalka, cu un bilanţ general foarte bun, alcătuit din 15 victorii, 11 rezultate de egalitate şi doar patru înfrângeri.

Naţionala pregătită de selecţionerul Adam Nawalka face parte din grupa E de calificare la Campionatul European 2016, alături de Danemarca, Armenia, Kazakhstan, Muntenegru şi Romania. ‘Tricolorii’ vor înfrunta Polonia mai întâi pe 11 noiembrie, într-un meci programat a se disputa în România, pentru ca al doilea meci dintre cele două reprezentative să aibă loc pe data de 10 iunie 2017.