Andriy Shevchenko, selecţionerul Ucrainei în tentativa de calificare la Campionatul Mondial 2018

 
Răzvan
18 iulie 2016

Andriy Shevchenko a fost numit selecţioner al Ucrainei, cu un contract valabil până la finalul campaniei de calificare la Campionatul Mondial 2018.Andriy Shevchenko
Andriy Shevchenko

Andriy Shevchenko a fost numit în calitate de selecţioner al echipei naţionale a Ucrainei, contractul său actual urmând să expire la finalul campaniei de calificare la Campionatul Mondial 2018. Fostul mare atacant al celor de la AC Milan şi Chelsea, în vârstă de 39 de ani, va prelua astfel responsabilităţile lui Mykhailo Fomenko, care a condus Ucraina la Euro 2016, cu Andriy Shevchenko în calitate de asistent. Reprezentativa ucraineană a avut parte de un parcurs dezamăgitor la Euro 2016, unde a pierdut toate cele trei meciuri din faza grupelor, fără a marca niciun gol.

Shevchenko va fi ajutat de Mauro Tassotti şi Andrea Maldera, ambii fiind foşti componenţi ai staff-ului tehnic al celor de la AC Milan: „Este un moment foarte emoţionant pentru mine şi o onoare imensă” – a declarat noul selecţioner al Ucrainei, citat de site-ul oficial UEFA – „Prima mea sarcina va fi să creez un grup capabil să obţină rezultate importante încă de la primele meciuri. De asemenea vreau să ne recâştigăm suporterii, care în mod inevitabil sunt dezamăgiţi de noi după Campionatul European. Vom căuta şi monitoriza atent mulţi tineri jucători de perspectivă, dar dincolo de talent principalele mele criterii de selecţie vor fi disciplina, organizarea, devotamentul, echilibrul şi motivaţia.” – a continuat Andriy Shevchenko, care în calitate de jucător a adunat 111 prezenţe şi 48 de goluri pentru Ucraina, fiind de altfel cel mai bun marcator din istoria echipei naţionale.

Ucraina va evolua în grupa I de calificare la Campionatul Mondial 2018, urmând a înfrunta Croaţia, Finlanda, Islanda, Kosovo şi Turcia pentru un loc la turneul final din Rusia.