Ashley Williams: „Ţara Galilor poate câştiga Campionatul Mondial 2018”

 
Răzvan
25 iulie 2016

Căpitanul naţionalei de fotbal a Ţării Galilor crede că această echipă poate face un pas înainte după ce a atins semifinalele EURO 2016.Ashley Williams
Ashley Williams

Căpitanul naţionalei de fotbal a Ţării Galilor, Ashley Williams, se arată extrem de încrezător în şansele echipei sale de a repeta la Campionatul Mondial 2018 din Rusia succesul pe care reprezentativa galeză l-a avut la Euro 2016, unde s-a dovedit una dintre surprizele plăcute ale competiţiei. Prin calificarea la Campionatul European 2016, Ţara Galilor a reuşit prima participare la un turneu final după 58 de ani, însă naţionala pregătită de Chris Coleman nu a făcut doar act de prezenţă la Euro 2016, ci şi-a trecut în palmares o calificare istorică în semifinale, unde a fost eliminată de Portugalia (2-0), care în cele din urmă avea să devină campioană europeană.

Ashley Williams rememorează momentele extraordinare trăite la revenirea din Franţa: „Vorbeam între noi când ne aflam pe acel autobuz şi ne gândeam cum ar fi fost dacă am fi câştigat Campionatul European. Deoarece dacă ne uităm la cum arătau străzile, părea ca l-am fi câştigat cu adevărat.” – a declarat fundaşul celor de la Swansea City, întrebat despre sărbătoarea alături de suporteri pe străzile oraşului Cardiff, în cadrul unui interviu acordat pentru site-ul goal.com – „După Campionatul Mondial din Rusia sperăm să se întâmple la fel, dar de această dată vrem să ne prezentăm în faţa fanilor cu un trofeu. Poate că pare un vis, dar cred că am demonstrat deja că orice este posibil.” – a adăugat experimentatul fundaş central galez. Mijlocaşul celor de la Liverpool, Joe Allen, a confirmat atitudinea pozitivă a căpitanului galez: „Putem să continuăm momentul bun pe care l-am început. Cu toţii suntem foarte mândri de ceea ce am realizat la Euro 2016 şi ne dorim să avem parte de şi mai mult succes la Campionatul European 2018.” – a precizat Joe Allen.

Ţara Galilor face parte din grupa D de calificare la Campionatul European 2018, alături de Austria, Georgia, Moldova, Irlanda şi Serbia.