Chris Coleman anunţă: „Campionatul Mondial 2018, ultimul meu turneu final cu Ţara Galilor”

 
Răzvan
13 iulie 2016

Selecţionerul Chris Coleman a confirmat că turneul final din Rusia va reprezenta ultima parte a aventurii sale pe banca tehnică a Ţării Galilor.Chris Coleman
Chris Coleman

Selecţionerul Chris Coleman a confirmat că turneul final din Rusia va reprezenta ultima parte a aventurii sale pe banca tehnică a Ţării Galilor, alături de care a reuşit o performanţă istorică la Euro 2016 prin calificarea în semifinalele competiţiei, unde galezii au fost învinşi de Portugalia. Contractul antrenorului în vârstă de 46 de ani va expira la finalul Campionatului Mondial 2018, iar fostul tehnician al celor de la Fulham, Real Sociedad şi Coventry City a anunţat că nu va mai continua apoi în funcţia de selecţioner al reprezentativei galeze: „Sunt sigur că aceasta va fi ultima mea campanie, indiferent dacă ne vom califica sau nu.” – a declarat Chris Coleman, citat de site-ul bbc.com.

„Voi fi deja pe banca Ţării Galilor de şase sau şapte ani, ceea ce reprezintă o lungă perioadă de timp. Aşadar voi da totul pentru a putea confirma rezultatele bune de la Euro 2016 şi a părăsi echipa cu o impresie pozitivă. De asemenea, nu iau în calcul nicio ofertă până la finalul Campionatului Mondial 2018. Ţara Galilor are o naţională care poate în continuare să impresioneze, un lot ajuns la maturitatea necesară pentru performanţa de cel mai înalt nivel. Eu voi încerca să mă asigur că jucătorii îşi vor putea pune în valoare calităţile, la fel ca până acum.” – a adăugat selecţionerul galez.

Chris Coleman este unul dintre principalii responsabili ai progresului înregistrat de Ţara Galilor de-a lungul ultimilor ani, odată cu numirea sa în ianuarie 2012. După performanţa remarcabilă de la Euro 2016, galezii par a avea o misiune accesibilă în tentativa de calificare la Campionatul Mondial 2018, fiind inseraţi într-o grupă cu Austria, Serbia, Irlanda, Georgia şi Moldova: „Cea mai mare provocare a noastră va fi să ne adaptăm noului statut, deoarece adversarii vor evolua diferit împotriva noastră de acum. De cele mai multe ori noi nu eram consideraţi favoriţi, iar acest lucru ne-a ajutat, însă de acum lumea se aşteaptă ca noi să câştigăm. Va trebui să ne obişnuim cu această presiune.” – a concluzionat Chris Coleman.