Christian Fuchs se retrage din naţionala Austriei înainte de preliminariile Campionatului Mondial 2018

 
David Petre
30 iunie 2016Christian Fuchs
Christian Fuchs

Căpitanul Austriei, Christian Fuchs, şi-a anunţat retragerea de la echipa naţională, la o săptămână după eliminarea acesteia din faza grupelor la EURO 2016. Anunţul jucătorului lui Leicester City a fost făcut printr-un material video publicat pe pagina sa de Facebook.

„Privind înapoi, sunt mândru de cei zece ani petrecuţi în tricoul Austriei”, spune jucătorul de 30 de ani, care a strâns 78 de selecţii la echipa naţională pentru care a şi marcat un gol, într-un amical cu Grecia în anul 2010.

Christian Fuchs a primit banderola de căpitan de la selecţionerul Marcel Koller în urmă cu patru ani. Austria a avut o campanie excelentă în preliminariile EURO 2016, în care a terminat cu 28 de puncte din 30 posibile o grupă cu Suedia, Rusia şi Muntenegru, dar a dezamăgit la turneul final din Franţa, unde a părăsit competiţia încă din faza grupelor.

„EURO 2016 nu a fost satisfăcător, ştim cu toţii acest lucru. Totuşi, pentru mine, aventura în Franţa a fost ceva special”, spune fostul căpitan.

Fuchs a evoluat pentru Bochum, Mainz şi Schalke 04, înainte să se transfere în urmă cu un sezon la Leicester, alături de care a câştigat titlul în Premier League.