Joachim Löw va conduce Germania şi la Campionatul Mondial 2018

 
Răzvan
12 iulie 2016

Joachim Low rămâne selecţionerul Germaniei şi în campania pentru Campionatul Mondial de Fotbal 2018.Joachim Löw
Joachim Löw

Selecţionerul Germaniei, Joachim Low, va conduce echipa naţională şi la următorul turneu final, care va avea loc în Rusia peste doi ani, când Germania va încerca să îşi apere titlul de campioană mondială obţinut la ediţia din 2014. Reprezentativa pregătită de Joachim Low nu a avut parte de un Campionat European 2016 pozitiv, fiind eliminată în semifinale de către Franţa, dar antrenorul în vârstă de 56 de ani va primi şansa de a se afla pe banca tehnică a Germaniei şi la următoarea competiţie majoră, bucurându-se în continuare de încrederea deplină a Federaţiei, după cum a confirmat şi preşedintele Reinhard Grindel.

„Cu siguranţă am fost toţi dezamăgiţi după eliminarea din runda semifinalelor” – a recunoscut selecţionerul german, citat de site-ul dailymail.co.uk – „Dar pentru mine este clar faptul că, în ciuda dezamăgirii noastre, echipa şi jocul echipei nu au dezamăgit. Am avut cel mai tânăr lot e la Campionatul European şi din punctul meu de vedere este un lot cu foarte mult potenţial pentru viitor. Sunt încrezător în posibilitatea ca această echipă să ofere în continuare multe satisfacţii, aşadar sunt la fel de încântat să lucrez mai departe cu aceşti jucători şi împreună să formăm echipa, cu un singur obiectiv precis pentru Campionatul Mondial 2018 din Rusia.” – a adăugat Joachim Low.

Germania va înfrunta Azerbaijan, Cehia, Irlanda de Nord, Norvegia şi San Marino în grupa C din preliminariile pentru Campionatul Mondial 2018.