Nigel de Jong îşi doreşte să evolueze pentru Olanda la Campionatul Mondial 2018

 
Răzvan
13 iulie 2016

Actualmente jucător în Statele Unite la LA Galaxy, Nigel de Jong speră să revină la naţionala Olandei în preliminariile Mondialului 2018.Nigel de Jong
Nigel de Jong

Nigel de Jong a subliniat că rămâne disponibil pentru convocarea la echipa naţională a Olandei şi are ca obiectiv prezenţa la Campionatul Mondial 2018 din Rusia alături de reprezentativa ţării sale. Mijlocaşul central în vârstă de 31 de ani a evoluat ultima dată pentru Olanda în meciul cu Turcia disputat pe 28 martie 2015 şi încheiat la egalitate, scor 1-1 pe Amsterdam ArenA, dar a precizat că doreşte să îşi continue cariera internaţională:

„Desigur, Olanda ar fi trebuit să se califice la Euro 2016, nu am mai lipsit de la un turneu final de foarte mult timp, iar absenţa de la Euro 2016 a fost aproape o dramă.” – a recunoscut Nigel de Jong, în cadrul unui interviu acordat pentru cotidianul britanic Metro – „Acum Olanda trebuie în mod obligatoriu să se califice la Campionatul Mondial 2018, iar eu cu siguranţă îmi doresc să fiu acolo. Nu am spus niciodată că mă retrag din echipa naţională. Am doar 31 de ani, pot în continuare să joc la cel mai înalt nivel în următorii 3-4 ani.”

Deşi selecţionerul echipei naţionale a Olandei, Danny Blind, a declarat că De Jong ar trebui să revină în Europa pentru a avea şanse de a fi convocat în vederea meciurilor din preliminariile pentru Campionatul Mondial 2018, fostul mijlocaş al celor de la Manchester City şi AC Milan nu pare intenţionat să părăsească echipa Los Angeles Galaxy: „Voi rămâne aici în Los Angeles, inclusiv după ce mă voi retrage de pe teren, deoarece viaţa este fantastică şi m-am adaptat perfect. Cunosc deja foarte bine oraşul şi intenţionez să încep o nouă viaţă aici. Este exact aşa cum mi-am imaginat că va fi aici, nu regret absolut deloc decizia de a veni la Los Angeles Galaxy. Desigur, fotbalul se trăieşte mult mai intens în Europa şi uneori îmi este dor de o astfel de atmosferă. De asemenea jucătorii au o altă mentalitate, dar lucrurile încep să se îmbunătăţească şi în Major League Soccer.” – a concluzionat Nigel de Jong.