Noul selecţioner al Rusiei: „Câştigarea Campionatului Mondial 2018, un obiectiv nerealist pentru noi”

 
Răzvan
31 august 2016

Stanislav Cherchesov va pregăti naţionala Rusiei în vederea participării la Campionatul Mondial 2018, la care este direct calificată ca ţară gazdă.Stanislav Cherchesov
Stanislav Cherchesov

Rusia a anunţat recent numirea lui Stanislav Cherchesov în calitate de selecţioner al echipei naţionale de fotbal, fostul antrenor al celor de la Spartak Moscova, Amkar Perm, Dinamo Moscova şi Legia Varşovia semnând un angajament pe o durată de doi ani. Federaţia Rusă de Fotbal a confirmat instalarea în funcţie a lui Stanislav Cherchesov, care îl înlocuieşte astfel pe Leonid Slutsky după evoluţiile şi rezultatele dezamăgitoare ale naţionalei la turneul final al Campionatului European 2016, unde Rusia nu a reuşit să treacă de faza grupelor, clasându-se pe ultima poziţie într-o grupă cu Anglia, Slovacia şi Ţara Galilor.

În vârstă de 52 de ani, Stanislav Cherchesov a adunat de-a lungul carierei de jucător 39 de prezenţe pentru echipa naţională şi acum va avea o responsabilitate imensă, cea de a conduce Rusia la turneul final programat a se disputa pe teren propriu peste doi ani. Însă antrenorul care a reuşit să câştige în stagiunea precedentă atât campionatul, cât şi cupa cu Legia Varşovia, a avertizat asupra faptului că aşteptările suporterilor nu trebuie să se îndrepte către căştigarea Campionatului Mondial 2018: „Trebuie să încetăm să ne mai plângem pentru ceea ce s-a întâmplat la Euro 2016 şi să nu ne mai subestimăm. Eu sunt obişnuit să lupt de fiecare dată pentru cel mai important lucru şi anume primul loc, însă ar fi iresponsabil din partea mea să spun că plănuim să câştigăm Campionatul Mondial. Nu este un obiectiv realist pentru noi în acest moment şi nu trebuie să devină o obsesie. Primul nostru pas este să construim o echipă, să ne perfecţionăm la nivel de grup şi să ne evaluăm într-o manieră obiectivă pentru a înţelege exact la ce nivel suntem şi ce anume trebuie să schimbăm pentru a deveni mai buni.” – a declarat noul selecţioner, citat de site-ul soccernews.com.

Calificată automat la Campionatul Mondial 2018 în calitate de gazdă a competiţiei, Rusia va începe pregătirile pentru turneul final de pe teren propriu printr-un meci amical cu Turcia, programat a se disputa pe data de 31 august, de la ora 21:15. Estonia, Belgia şi Cipru vor fi următorii adversari în meciuri amicale pentru reprezentativa pregătită de Stanislav Cherchesov.