Robert Snodgrass: „Obiectivul Scoţiei este calificarea la Campionatul Mondial 2018”

 
Răzvan
13 iulie 2016

Scoţia îşi doreşte să răspundă criticilor primite în ultima vreme şi să învingă Anglia în lupta pentru calificarea la Campionatul Mondial 2018.Robert Snodgrass
Robert Snodgrass

Mijlocaşul ofensiv al celor de la Hull City, Robert Snodgrass, a declarat că Scoţia îşi doreşte să răspundă criticilor primite în ultima vreme şi să învingă Anglia în lupta pentru calificarea la Campionatul Mondial 2018, după ce reprezentativa pregătită de Gordon Strachan a ratat prezenţa la Euro 2016. Scoţia şi Anglia au fost repartizate în grupa F din preliminarii, alături de Lituania, Malta, Slovacia şi Slovenia, astfel că misiunea oamenilor lui Gordon Strachan nu va fi deloc una facilă, însă Robert Snodgrass se arată încrezător în şansele scoţienilor de a se califica la turneul final din Rusia:

„Obiectivul nostru este să ne calificăm la Campionatul Mondial 2018, spre deosebire de Anglia, care în mod evident îşi propune să câştige competiţia. Aşteptările sunt diferite, iar ‘vecinii’ noştri din sud cu siguranţă iar se vor gândi că Scoţia a avut ghinion prin tragerea la sorţi. Aşadar vrem să demonstrăm unora că situaţia nu este de fapt aşa. Vrem să ne calificăm şi dacă am reuşi acest lucru în detrimentul ‘vechiului duşman’ ar fi cu atât mai bine.” – a declarat jucătorul în vârstă de 28 de ani, citat de site-ul dailyrecord.co.uk.

„Am mai înfruntat Anglia pe stadionul Wembley şi am arătat că nu ne temem de ei, dar de data aceasta va trebui să pregătim mai bine anumite lucruri. Jucătorii tineri vor primi o şansă, iar noi trebuie să mergem alături de ei şi să îi facem să creadă cu adevărat în şansele noastre de calificare la Campionatul Mondial 2018, deaoarece avem jucători de valoare. Uitaţi-vă la Irlanda. Nu vreau să fiu lipsit de respect faţă de ei, însă noi am demonstrat în preliminariile pentru Euro 2016 că suntem mai buni ca ei şi totuşi echipa lor a mers la turneul final, unde s-a descurcat foarte bine. Calificarea lor s-a datorat greşelilor noastre din câteva momente cheie, când nu am obţinut rezultatele dorite. Dar acest lucru face parte din fotbal.” – a concluzionat Robert Snodgrass.