România – Muntenegru, un singur meci precedent înainte de preliminariile CM 2018

 
Răzvan
1 septembrie 2016

România a învins Muntenegru cu 4-0 într-un meci amical disputat în anul 2008 pe stadionul Ghencea. Ghionea, Mutu şi Dică au marcat pentru naţionala noastră.România - Muntenegru, în 2008 pe stadionul Ghencea
România - Muntenegru, în 2008 pe stadionul Ghencea

România începe campania de calificare la Campionatul Mondial din 2018 prin meciul programat a se disputa duminică, 4 septembrie, pe teren propriu (Cluj Arena) cu reprezentativa statului Muntenegru. După evoluţiile şi rezultatele dezamăgitoare de la Euro 2016, tricolorii îşi pun mari speranţe într-un parcurs pozitiv în preliminariile pentru Campionatul Mondial 2018, care ar trebuie concretizat printr-o prezenţă la turneul final din Rusia. Însă naţionala pregătită de Christoph Daum nu va avea cu siguranţă o misiune facilă într-o grupă din care mai fac parte Armenia şi Kazakhstan, dar mai ales echipe puternice precum Danemarca, respectiv Polonia, naţionale care foarte probabil vor reprezenta principalele contracandidate ale României în grupa E.

În acest sens, oamenii lui Christoph Daum vor avea nevoie de un debut pozitiv în duelul cu Muntenegru, reprezentativă pe care România a mai înfruntat-o o singură dată, într-un meci amical disputat pe data de 31 mai 2008. Stadionul Steaua a fost gazda confruntării prin care România îşi încheia perioada de pregătire în vederea participării la Campionatului European 2008 din Austria şi Elveţia, iar naţionala pregătită pe atunci de către selecţionerul Victor Piţurcă se impunea cu un categoric scor de 4-0, graţie golurilor marcate de fundaşul Sorin Ghionea, respectiv atacanţii Adrian Mutu şi Nicolae Dică (dublă). Bogdan Lobonţ se dovedea unul dintre protagoniştii României la partida amicală cu Muntenegru, după ce actualul portar al celor de la AS Roma a apărat un penalty în chiar minutul 1, cauzat de un fault al lui Gabriel Tamaş asupra lui Mirko Vucinic.

Cristian Săpunaru, Gabriel Tamaş, Răzvan Raţ şi Cosmin Moţi sunt jucătorii prezenţi la acel meci care au rămas încă în circuitul echipei naţionale, înainte de debutul României în campania de calificare la Campionatul Mondial 2018 din Rusia.