Sam Allardyce este noul selecţioner al Angliei

 
Răzvan
26 iulie 2016

Sam Allardyce a fost numit selecţioner al Angliei în locul lui Roy Hodgson, care a demisionat după parcursul dezamăgitor de la Campionatul European 2016.Sam Allardyce
Sam Allardyce

„Am avut parte de încurajările foarte multor suporteri şi am simţit sprijinul întregii ţări. Acest lucru mă ajută să încep munca pe banca tehnică a Angliei în cel mai bun mod posibil. Sunt mândru să fiu noul selecţionerul al Angliei, iar primul meu pas va fi să definitivez convocările pentru preliminariile Campionatului Mondial 2018”. – Sam Allardyce se prezintă în acest fel după numirea sa la conducerea echipei naţionale a Angliei, în locul lui Roy Hodgson, care a demisionat la capătul parcursului dezamăgitor de la Campionatul European 2016, unde reprezentativa engleză a fost eliminată de surprinzătoarea naţională a Islandei, în optimile competiţiei:

„În meseria de antrenor sau selecţioner, pentru binele jucătorilor, este foarte important să ai un raport cât mai bun cu întreg staff-ul tehnic.” – a adăugat Sam Allardyce, în cadrul conferinţei de presă prin care a fost prezentat oficial pe banca Angliei – „Va trebui să discut cu fiecare membru al staff-ului pentru a stabili fiecare aspect al programului de pregătire, inclusiv cel psihologic. Există enorm de multă presiune, sunt conştient de acest lucru, însă aşa se întâmplă şi în Premier League. Ca antrenor întotdeauna resimţi o presiune foarte mare, dar eu sunt obişnuit cu aceste circumstanţe.” Întrebat despre situaţia lui Wayne Rooney, noul selecţioner al Angliei nu a precizat dacă atacantul celor de la Manchester United îşi va păstra banderola de căpitan şi la echipa naţională: „Este mult prea devreme pentru a discutat despre aşa ceva, decizia va fi luată doar după ce voi discuta mai întăi cu staff-ul şi jucătorii. Mă aflu în faţa celei mai importante oportuniţăţi din cariera mea şi sper să o pot valorifica în cel mai bun mod posibil. Trebuie să construim o unitate de grup şi un spirit de echipă, însă fără a uita că fotbalul este un joc pe care trebuie să îl practici cu entuziasm şi plăcere.”

În vârstă de 61 de ani, Sam Allardyce are o vastă experienţă ca antrenor în fotbalul englez, după ce a pregătit pe Blackpool, Notts County, Bolton Wanderers, Newcastle United, Blackburn Rovers, West Ham United şi cel mai recent echipa Sunderland, în stagiunea 2015–2016, pe care a reuşit să o salveze de la retrogradare după un duel foarte strâns cu Newcastle United, respectiv Norwich.