Vitaly Mutko, Ministrul Sportului: „Rusia garantează securitatea la Campionatul Mondial 2018”

 
Răzvan
12 iulie 2016

Rusia va face tot posibilul pentru a garanta buna desfăşurare a Campionatului Mondial 2018 în condiţii de siguranţă absolută pentru participanţi şi turişti.Vitaly Mutko, Ministrul Sportului din Rusia
Vitaly Mutko, Ministrul Sportului din Rusia

Rusia va face tot posibilul pentru a garanta buna desfăşurare a Campionatului Mondial 2018 în condiţii de siguranţă absolută pentru participanţii şi turiştii care vor fi prezenţi la turneul final, a asigurat Vitaly Mutko, Ministrul rus al Sportului şi în acelaşi timp atât Preşedintele Federaţiei Ruse de Fotbal (RFU), cât şi Preşedintele Comitetului organizatoric al Campionatului Mondial din 2018:

„Vom face totul pentru ca jucătorii şi staff-urile echipelor să se simtă confortabil şi în siguranţă, la fel precum toţi fanii fotbalului.” – a declarat Vitaly Mutko, citat de site-ul tass.ru – „De-a lungul ultimelor luni am introdus o lege nouă cu amendamente speciale care impun sancţiuni severe pentru actele de indisciplină în interiorul stadionului şi în jurul acestuia. Securitatea la Campionatul Mondial 2018 va fi garantată de guvern, iar conceptul pentru organizarea şi asigurarea securităţii a fost deja definitivat. Vrem ca iubitorii de fotbal din întreaga lume să vină cu încredere în Rusia şi să ştie că vor avea parte de o experienţă plăcută, deoarece Rusia este o ţară sigură, care nu a întâmpinat niciodată probleme de acest fel. Milioane de turişti ne vizitează în fiecare an şi nu întâmpină nicio problemă.” – a adăugat Preşedintele Federaţiei Ruse de Fotbal.

Rusia se află în plin proces de pregătire pentru găzduirea turneului final al Campionatului Mondial de fotbal din 2018, după ce a primit acest drept în urma congresului FIFA din Guatemala, de pe data de 4 decembrie 2010. Meciurile de la Campionatul Mondial din Rusia se vor disputa în perioada 14 iunie – 15 iulie 2018, pe 12 stadioane din 11 oraşe, printre care Moscova, Kazan şi Soci. Două dintre stadione vor fi localizate în capitala Rusiei.